Tandkrone og broarbejde


Har du en svækket eller knækket tand? Så kan en tandkrone være den rette løsning, og det kan vi hos Tandlæge Henrik Hammer tilbyde. Vi holder til i Virum, og vores klinik er således let at komme til, uanset om du kommer fra Lyngby, Holte eller et andet omkringliggende område.

En tandkrone anvendes til at beskytte og forstærke svækkede og knækkede tænder. Der vil typisk være tale om tænder, som er meget udborede med store plomber, eller tænder som er blevet rodbehandlet.

Vælg mellem forskellige materialer

En krone kan være af:

 • Guld
 • Porcelæn med metalkappe indvendigt (metalkeramikkrone)
 • Ren porcelæn.

Kosmetikken kan forbedres med en keramisk krone, da det kan laves meget naturtro.

Metalkeramikkrone

En metalkeramikkrone er den mest almindelige tandkrone. Den er meget holdbar, og da den er tandfarvet, giver den en pæn kosmetik.

Fuldkeramisk tandkrone (for eksempel E-max-kroner og Procera-kroner)

En fuldkeramisk tandkrone er en tandkrone af ren porcelæn. Da der ikke er en metalkerne indvendigt, kan lyset reflektere gennem denne type krone, hvorfor den er meget naturtro og laves, hvor kravet til kosmetikken er højest.

Det er en relativt ny teknik at lave disse tandkroner, så holdbarheden sammenlignet med metalkeramikkronen er ikke så dokumenteret.

Porcelænsfacader/laminatkroner

Anvendes især ved mindre destruktion af fortanden, når man ønsker at korrigere farve eller form og samtidig undgå at slibe for meget af tanden. Det er en tynd skal af porcelæn, som limes til tanden.

Guldindlæg og tandkroner

Guld har samme slidstyrke som emalje, og her kan ikke forekomme fraktur af porcelæn, hvilket kan være en fordel ved tænder med stort tyggetryk/slid.

Det kan laves som delkrone eller fuldkrone. Den eneste ulempe er, at den ikke er tandfarvet, så vi benytter den mest ved de bageste kindtænder, hvor der ikke er behov for en kosmetisk tandfarvet tandkrone.

Behandling med en tandbro

En eller flere manglende tænder kan erstattes med en bro, og materialet er det samme som for en tandkrone. En tandbro sidder helt fast på nabotænderne og kan således ikke tages ud, hvilket gør, at den føles som ens egne tænder.

Hvis mange tænder skal erstattes, er det også nødvendigt med flere støttetænder til at bære broen. Der er således mange muligheder med hensyn til udformningen, så en individuel vejledning er nødvendig.

Hvad koster en tandkrone?

Vi tilbyder en billig pris på en krone på tand, der dog afhænger af, hvilket materiale vi skal bruge, og hvor kronen skal påsættes henne. Du kan finde en oversigt over vores priser her. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at booke en tid til en undersøgelse, eller hvis du har nogle spørgsmål.

Vil du vide mere?

  TANDLÆGE
  HENRIK HAMMER

  Sorgenfri Torv
  DK – 11 2830 Virum

  + 45 45 85 01 13
  info@tandlaegehammer.dk

  ÅBNINGSTIDER

  Mandag: 9.00 - 17.00
  Tirsdag: 8.00 - 17.00
  Onsdag: 9.00 - 17.00
  Torsdag: 8.00 - 16.00
  Fredag: 8.00 - 14.30