Tandblegning / Kosmetisk tandpleje

Hvorfor få foretaget tandblegning?

Vi får alle mørkere tænder med alderen; men man kan heldigvis gøre noget ved. Savner du dit hvide smil, kan du få foretaget en Tandblegning. En blegning flytter denne proces tilbage, og det kan derfor blive nødvendigt at lave en ny blegning efter tre-fire år.

Tandblegning er en skånsom behandling for at lysne tænder, der er blevet misfarvede. Fordelen er, at det ikke kræver et egentligt indgreb i tænder ved beslibning.

Man skal dog være opmærksom på, at de eksisterende plastfyldninger og kroner ikke bliver lysere ved en blegning, og at de derfor i visse tilfælde må skiftes til en lysere plastfyldning eller krone.

Hvordan gør vi ved tandblegning?

Vi bleger ved hjælp af blegeskinner fremstillet efter et aftryk. Som blegemiddel bruger vi Carbamidperoxid eller Hydrogenperoxid. Du skal selv indlægge blegemiddel.

Du bærer skinnen et par timer om dagen og kan eventuelt sove med den om natten over en periode på to-tre uger.

Det har vist sig, at blegning med højkoncentreret blegemiddel, som bruges til blegning i stolen på klinikken i Virum, ikke giver en bedre blegning end blegning med lav koncentration. Derfor anvender vi blegemiddel med den lavest mulige koncentration for at minimere bivirkningerne.

Se priser på tandblegning.

Opmærksomhedspunkter ved tandblegning

I blegeperioden er det vigtigt at undgå farvede fødeemner (rødvin, tobak, kaffe m.m.), da tanden lige efter blegning er mere åben i overfladen og derfor lettere tager imod misfarvning.

Dette er kun indtil tanden er gendannet/remineraliseret i overfladen efter omkring et døgn. Bemærk at dine tænder ikke kan blive lysere, end de var ved frembrud. Man vil derfor se den største effekt ved blegning af mørke tænder.

Er der nogen bivirkninger ved tandblegning?

Ved blegning kan bivirkningerne være isninger i tænderne, men det er forbigående og kan behandles.

Det er vigtigt, at overskydende blegemiddel fjernes med en papirserviet eller lignende, da midlet kan give smerter fra tandkødet, hvis det sidder i kontakt i for lang tid.

I øvrigt

Blegeskinnerne kan gemmes til senere gentagelse af blegningen.

Har du spørgsmål vedrørende blegning, eller ønsker du at bestille en tid på klinikken, så ring til en af vores erfarne klinikassistenter på 45 85 01 13

Vil du vide mere?